nedeľa 12. marca 2017

Šálka kávy

 

 

Ahojte,
 dnes to bude trocha z iného súdka, rozhodla som sa Vám napísať niečo o tomto života budičovi, zvanom "zelená káva". Kto ma pozná vie, že som milovník kávy a vyskúšala som už viacero variácií tohoto "moku" :-).  Veď svet zdravej výživy opäť o niečo ozelenej. Zelená káva sa teší čoraz väčšej obľube, ktorá sľubuje priam zázračné účinky na ľudský organizmus. Po prečítaní názvu článku Vám určite netečú sliny po brade, no verte to je v poriadku :-). Veď toto slovné spojenie "zelená káva" u nás nevytvára klasické asociácie. Ja toho času pijem túto značku Pure WAY, ide o čistú kávu Arabica, najdete na ich stránke www.pureway.sk  Ich produkty sú naozaj výborné, môžem len vrelo odporúčať. 


Rozdiel medzi zelenou a čiernou kávou

Zelená káva nie je nič, ako obyčajná káva, no rozdiel je v tom, že neprechádza procesom praženia a preto je schopná si zachovať v sebe dôležité živiny, ktoré sa pri klasickom pražení kávy stratia. Tu však narazíme na rozdiely v zložení, biologickej hodnote a často diskutovanej téme či je táto káva zdravšia alebo nie. 

Je zelená káva zdravšia ako čierna ? 

Už len to, že pri vysokej teplote sa zrná kávy oberajú o živiny a navyše obsahujú, látky ktoré bežná káva v takom množstve neobsahuje.  Kyselina chlorogenová  CGA  (polyfenol) je jednou z tých látok, ktoré sa uchovávajú v káve. Práve táto kyselina dokáže zlepšiť metabolizmus, reguluje vstrebávanie cukrov, znižuje pocit hladu a mnohé ďalšie benefity. No kľúčovú úlohu v tejto zelenej káve zohrávajú antioxidanty , ktoré chránia telo proti škodlivými vplyvmi. Tieto antioxidanty sa starajú nielen o zdravie, ale spomaľujú aj proces starnutia. Takže dámy táto káva nás zbaví toxínov a vyhladí vrásky zároveň. Dokonca dnes si už môžete zakúpiť túto zelenú kávu s príchuťami či už kokosová, vanilková a škoricová. Určite vyskúšam :-). 


0 komentárov:

Zverejnenie komentára

Disqus Shortname

Comments system

 

ALI CAKE SWEET Template by Ipietoon Cute Blog Design