štvrtok, 9. júna 2016

Snehové pusinky




Suroviny na pusinky

2 čerstvé bielka
120 g krupicový cukor
50 g práškový cukor
nastrúhaná kôra z citróna



Tak, ako na skvelé snehové pusinky. Je to veľmi jednoduché :-) stačí, ako prvé oddeliť bielky od žĺtkov, do ktorých pridáme krupicový cukor. Pri oddeľovaní treba dávať pozor, aby sa nám tam vôbec nedostal žĺtok, lebo je mastný a mohlo by to zabrániť k dokonalému vyšľahaniu na pevný sneh. Túto zmes si rozpustíme nad parou za stáleho miešania, až kým sa nám cukor úplne nerozpustí. Pridáme tiež nastrúhanú kôru z citróna. Druhým krokom je, že zmes prelejeme buď do mixéra, alebo misky a ručným mixérom vyšľaháme tuhý sneh. Práškový cukor pridáme, až keď zmes vychladne, kedže sme ju ohrievali. Keď sneh máme vyšľahaný, tak si pripravíme plech na pečenie, vystlaný papierom na pečenie. Do cukrarenského vrecka si prenesieme sneh s ľubovoľnou špičkou a robíme pekné pusinky. Pusinky dáme do rúry na 80 stupňou celzia, fukcia ventilátor a sušíme ich cca. 2 hodinky.

Konečným výsledkom sú úžasné jemné pusinky, ktoré sa rozplývajú na jazyku :-)
Napíšte mi, ako sa Vám vydarili, tiež Vám rada pošlem aj svoje na ochutnávku. 


Tip: klasický práškový cukor môžete nahradiť stéviou v prášku je menej kalorická a zdravšia. Pozor však pri dávkovaní stévia býva veľmi sladká, potrebné je použiť menšie množstvo!

0 komentárov:

Zverejnenie komentára

Disqus Shortname

Comments system

 

ALI CAKE SWEET Template by Ipietoon Cute Blog Design