Dnes ešte zostaneme vo francúzskej kuchyni. Pripravíme si neodolateľné francúzske palacinky známe ako "Crepes".
Suroviny
150 g hladkej múky
kôra z 1/2 citróna
300 ml mlieka
40 g rozpusteného masla
25 g kryštálový cukor
Francúzske palacinky zahájime tým, že si rozpustíme maslo, ktoré necháme vychladnúť. Do vyššej misy si rozklepneme dve vajcia a pridáme kryštálový cukor. Metličkou alebo ručným šľahačom zmes vyšľaháme do krémova. Potom pridáme rozpustené maslo, kôru z citróna, mlieko a všetko znova vyšľaháme. Nakoniec postupne zašľahávame preosiatu hladkú múku až nám vznikne krásne krémová zmes. Je však potrebné ešte kým začneme piecť palacinky, túto zmes dať do chladničky aspoň na 1 hodinku. Zmes budeme mať hustejšiu a krémovitejšiu.
Na panvicu kvapneme pár kvapiek masla a rozotrieme ho štetcom. Naberieme si najlepšie naberačkou palacinkové cesto a nakláňaním panvice ho rozlejeme po celej ploche, prípadne podľa toho, aké veľké ich chceme mať. Ak chceme palacinky hrubšie, tak len z naberačky nalejeme viac cesta.
Francúzske palacinky servírujeme tak, ako nám chutia najviac :-)
0 komentárov:
Zverejnenie komentára