streda 1. júna 2016

Chocolate mousse


Tento skvostný čokoládový dezert je, ako stvorený pre slávnostné chvíle. Názov "mousse" pochádza z francúžštiny, čo znamená pena. Pena je nadýchaná a veľmi ľahká. Dobre vychladená pena Vás aj príjemne osvieži, v tomto horúcom letnom období. Pochúťku si môžete pripraviť, najlepšie z kvalitnej horkej čokolády s vysokým obsahom kakaa, ale aj z bielej, mliečnej a moderné sú čokoládové peny s rôznými príchuťami kávy, alebo rôzných likérov. Dnes na trhu už máme viacej produktov, kde máme už rovno pripravenú práškovú zmes na výrobu tejto peny, hlavne pre tých, ktorí sa obávajú zlého výsledku. 
Spomeniem, takou kvalitnou čokoládovou zmesou, je zmes od firmy Callebaut, ktorú si kľudne môžete zakúpiť na internete.

Ja sa pokúsim Vám ukázať veľmi jednoduchý recept tejto pochutiny. 

Potrebujeme
200 g kvalitnej horkej čokolády
3 ks vajcia (oddeliť bielka a žĺtka)
1 lyžička kokosového oleja (môže byť aj máslo)
75 ml voda

Postup
Čokoládu si kakrájame na kúsky a pomaly ju rozpustíme spolu s vodou, za stáleho miešania, nad vodnou lázňou. Dávame pozor, aby sa nám čokoláda neprehriala. Varíme, až kým sa nám vytvorí hustý krém. Čokoládu odstavíme a pridáme kokosový olej. Do mierne vychladenej čokolády postupne zašľahávame žĺtky. Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh, ktorý jemne vmiešame do čokolády. Takto pripravenú čokoládu nalejeme do pohárov a necháme najlepšie počas noci vychladnúť. 





























0 komentárov:

Zverejnenie komentára

Disqus Shortname

Comments system

 

ALI CAKE SWEET Template by Ipietoon Cute Blog Design