Jahodové tartaletky so škoricovou posýpkou
Kto by sa netešil na príchod najkrajšieho ročného obdobia? Prilákajte leto aj týmito koláčikmi, ktoré majú úžasnú chuť po jahodách a zároveň po neodolateľnej sladkej škoricovej posýpke.
Cesto
Potrebujeme
100 g práškového cukru
2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
1 vajce
280 g hladkej múky
145 g zmäknutého masla
2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
1 vajce
280 g hladkej múky
145 g zmäknutého masla
Postup
Všetky suroviny dáme do misky a všetko zapracujeme. Maslom vymazané formičky na tartaletky plníme cesto tak, aby bola v každej jamka, aby sa dali plniť. Cesta nedávame príliš, pretože pri pečení ešte porastie. Pečieme v rúre pri 180 stupňov.
Jahodové coulis
500 g mrayených jahôd
1 lyžica zemiakového škrobu s troškou vody
2 lyžice trstinového cukru
2 lyžice trstinového cukru
Jahody dáme do kastrolíka variť spolu s trstinovým cukrom. Ak nám jahody zmäknú pridáme škrob rozrobený v troche vody. Ak nám to začne hustnúť stiahneme zo sporáka a necháme vychladnúť. Potom len naplníme tartaletky.
Posýpka
1 vanilkový cukor
25 g roztopeného masla
20 g kryštálového cukru
50 g hrubej múky
1 lyžica mletej škorice
V miske si zmiešame suché ingrediencie. Potom prilejeme roztopené maslo a všetko premiešame. Tartaletky bohato posypeme posýpkou a pečieme v predhriatej rúre približne 15 minút pri 180 stupňou.
Posýpka
1 vanilkový cukor
25 g roztopeného masla
20 g kryštálového cukru
50 g hrubej múky
1 lyžica mletej škorice
V miske si zmiešame suché ingrediencie. Potom prilejeme roztopené maslo a všetko premiešame. Tartaletky bohato posypeme posýpkou a pečieme v predhriatej rúre približne 15 minút pri 180 stupňou.
Prajem Vám dobrú chuť. Ali Cake Sweet :-)
0 komentárov:
Zverejnenie komentára