štvrtok, 11. mája 2017

       Jahodové tartaletky so škoricovou posýpkou                     




Kto by sa netešil na príchod najkrajšieho ročného obdobia? Prilákajte leto aj týmito koláčikmi, ktoré majú úžasnú chuť po jahodách a zároveň po neodolateľnej sladkej škoricovej posýpke.  


Cesto

Potrebujeme 

100 g práškového cukru
2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
1 vajce
280  g hladkej múky
145 g zmäknutého masla

Postup

Všetky suroviny dáme do misky a všetko zapracujeme. Maslom vymazané formičky na tartaletky plníme cesto tak, aby bola v každej jamka, aby sa dali plniť. Cesta nedávame príliš, pretože pri pečení ešte porastie. Pečieme v rúre pri 180 stupňov. 


Jahodové coulis

500 g mrayených jahôd
1 lyžica zemiakového škrobu s troškou vody
2 lyžice trstinového cukru

Jahody dáme do kastrolíka variť spolu s trstinovým cukrom. Ak nám jahody zmäknú pridáme škrob rozrobený v troche vody. Ak nám to začne hustnúť stiahneme zo sporáka a necháme vychladnúť.  Potom len naplníme tartaletky.

Posýpka

1 vanilkový cukor
25 g roztopeného masla
20 g kryštálového cukru
50 g hrubej múky 
1 lyžica mletej škorice

V miske si zmiešame suché ingrediencie. Potom prilejeme roztopené maslo a všetko premiešame. Tartaletky bohato posypeme posýpkou a pečieme v predhriatej rúre približne 15 minút pri 180 stupňou. 



Prajem Vám dobrú chuť.   Ali Cake Sweet :-)

0 komentárov:

Zverejnenie komentára

Disqus Shortname

Comments system

 

ALI CAKE SWEET Template by Ipietoon Cute Blog Design