sobota 20. mája 2017

Chocolate Covered Mousse Cake




Ahojte :-),
najobľúbenejšia časť gastronomického roka je tu. Sladučká čokoláda, či čerstvé, svieže ovocie určite nič nepokazí. No a tento krásne nadýchaný, ale ľahký dezert so sladkým dozvukom na konci, je  ako stvorený na letné, teplé posedenia s priateľmi. 



Potrebujeme

2 čajové lyžičky želatíny v prášku
3 lyžice studenej vody
150 g tmavej kvalitnej čokolády
250 ml smotany na šľahanie
Pár maslových sušienok
silikónovú formu v tvare košíka, akú máte :-)


Postup

Najprv si pripravíme želatínu, dáme do mištičky 2 čajové lyžičky želatíny v prášku a to zalejeme 3 lyžicami studenej vody a necháme napučať cca 5 minút. Medzitým si nalámeme čokoládu, ktorú dáme do väčšej misky. Ak nám želatína napučala pridáme ju k  nalámanej čokoláde. Do kastrola si dáme smotanu na šľahanie, ktorú necháme zovrieť, hneď ako začne vrieť, stiahneme z plameňa a zalejeme našu čokoládu so želatínou. Túto zmes zašľaháme ponorným mixérom s metličkou až kým nám nevznikne hladká tekutina a čokoláda je rozpustená. Tekutinu potom ešte prelejeme cez sitko. Silikónovú formu si vopred dáme na tácku, aby sa nám ľahšie dávala do chladničky. Potom každý jeden košík zalejeme do polovice. Potom si poukladáme maslové sušienky a znova zalejeme až po vrch. Formu dáme do chladničky a necháme počas celej noci stuhnúť. Ráno si formu vyberieme a opatrne vyklopíme košíky. Ja som svoje ešte ozdobila po obvode zmesou čokolády a na vrch dala moje rumové pusinky. Je na Vas, ako si ozdobíte koláčik. 

Tak prajem Vám dobrú chuť :-)  Ali Cake Sweet

0 komentárov:

Zverejnenie komentára

Disqus Shortname

Comments system

 

ALI CAKE SWEET Template by Ipietoon Cute Blog Design