štvrtok 27. apríla 2017

Čokoládové košíčky


Ahojte,
sú dezerty, na ktoré si týždeň po ochutnaní ani nespomeniete. A potom sú také, na ktoré nemôžete zabudnúť. Sú jednoducho dokonalé. No a toto malé čokoládové pokušenie patrí tiež medzi tie obľúbené sladkosti. Príprava týchto koláčikov je veľmi jednoduchá a kľudne ich môžete pripraviť pre svoju drahú polovičku, či návštevu. 

Suroviny
Na korpus

45 g krupicový cukor
1 žltol
150 g hladká múka
1 lyžica vody
75 g masla
štipka soli
1 - 2 lyžica kakaa (Holandské kakao)

Postup

V miske si zmiešame múku a kakao s cukrom. Pridáme do zmesi maslo a zapracujeme, aby nám vznikla drobenka. Do nej pridáme žltol, vodu a štipku soli a zapracujeme do cesta, ktoré si vložíme do chladničky približne na 1 hodinku. Po hodinke si cesto vyvaľkáme a plníme ním pripravené košíčky (druhou stranou plechového košíčka si vykrojíte koliesko a hneď ho vložíte dnu, ešte prstom je potrebné mierne pozatláčať stred v košíku, aby sa po upečení mohli plniť krémom, aby sa nám tam vytvorila jamka ). Pečieme v pred hriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca 10 minút. 





Krém Ganache

200 g kvalitnej horkej čokolády
250 ml smotany na šľahanie
3 lyžice masla (pokojová teplota)

Tento ganache krém považujem za jeden z najúžasnejších krémov. Krém, ktorý pochádza z francúzskej kuchyne. Ide o francúzsku čokoládovú polevu, ktorá ponúka viacero výhod a aj je neuveriteľne jednoduchá na prípravu. Pri výbere surovín hlavne platí, čím kvalitnejšia čokoláda, tým lepší krém.


Postup

Najprv si čokoládu nasekáme na menšie kúsky a dáme ju do misy. Horúcou smotanou zalejeme čokoládu. Dôkladne to premiešame, aby sa nám čokoláda rozpustila. Na záver do už mierne ochladenej hmoty pridáme zmäknuté maslo a vymiešame dohladka. Pozor, aby nebola hmota príliš horúca a ani studena inak by sa nám maslo nerozpustilo, alebo pri vysokej teplote by sa nám síce maslo rozpustilo, ale krém by nám nestuhol. Ak máme krém krásne lesklý a vymiešaný dohladka, tak ho odložíme najlepšie až do rána v chladničke. Potom už len si naplníme krémom cukrárenské vrecko a ozdobíme ním košíčky.

Ja som ešte to ozdobila kokosovou múčkou :-).
Teším sa na Vás pri ďalšom pečení- Ali Cake Sweet. 


0 komentárov:

Zverejnenie komentára

Disqus Shortname

Comments system

 

ALI CAKE SWEET Template by Ipietoon Cute Blog Design