streda, 22. februára 2017

"čokoládovo banánová bomba"


Ahojte priatelia :-) 
Sladké fakty alebo afrodiziakum ? Všeobecne vieme, že čokoláda je odpradávna považovaná za afrodiziakum. Vedci vravia, že je to spôsobené látkou zvanou "fenyletylamínu" nazývaným tiež Hormónom lásky, ktorý stimuluje nervovú sústavu a navodzuje príjemné pocity.  Tento účinok je tým vyšší, čím je aj vyšší obsah kakaa v čokoláde. 
Vedeli ste, že názov čokolády pochádza z jazyka pôvodných obyvateľov stredného Mexika. Toto kúzlo kakaových bôbov sa do Európy prvýkrát dostalo v 15. storočí vďaka španielskemu dobyvateľovi Hernandovi Cortézovi.



Ja milujem horkú čokoládu. No a v spojení s ovocím je to fantázia. Preto som sa rozhodla na Valentína upiecť túto úžasnú tortu, kde je veľa čokolády 😀😀😀. 

Tak poďme na to !

Suroviny
Na korpus budeme potrebovať: 
6 lyžice polohrubej múky (odporúčam Babičkina múka)
6 lyžice oleja
6 lyžice vlažnej vody
1 prášok do pečiva
6 lyžice kryštálového cukru
2 p. lyžice kakaa

Príprava cesta:

Do mixéra si dáme celé vajcia spolu s cukrom a to dobre vymiešame do peny, postupne pridávame vodu, olej, múku zmiešanú s kypriacim práškom  a  kakao. Nezabudnite si formu vymastiť a vysypať múkou. Ja som použila papier na pečenie. Cesto vylejeme do formy a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 C a to na 20-30 minút. Ja vždy ak vidím, že cesto po okrajoch je už tmavšie tak vyberám vonku. Môžete použiť aj špilku a pichnete do cesta, keď na spodku špilky po vpichnutí nezanecháva cesto alebo nie je vlhka tak je cesto upečené. 
Po vybratí z rúry prevrátime formu hore dnom a opatrne vyklopíme. Necháme vychladnúť. Potom si cesto prekrojíme na dve časti. 

Suroviny na krém:
5 vajec
1 celé balenie čokolády (ja som použila horkú 💙)
2 lyžice kryštálového cukru ( kto chce sladké tak môže aj viac)
1 celé zmäknuté maslo

Príprava 
Najprv si oddelím žltká od bielok. K bielkám si pridám cukor a ručne vyšľahám sneh na začiatku voľne a potom si dám nad paru a stále šľahám až sami vytvorí krásny lesklý sneh. Postupne zašľahávam žĺtka. Potom pridám nalomenú čokoládu a stále miešam až sa mi čokoláda úplne rozpustí. Túto zmes nechám vychladnúť na izbovú teplotu, aby ste mohli dať maslo. Všetko krásne premiešame a vznikne nám skvelý čokoládový krém. 
 Krémom naplníme tortu. 

Suroviny na krém:
banány
marhuľový džem
Najprv potrieme korpus džemom a následne krémom. Nebojte sa ho dať veľa 😀Na krém poukladáme nakrájané banány a preložíme ďalším korpusom to isté zopakujeme. Ja som na vrch a boky torty postrúhala ešte čokoládu. Veľa, veľa čokolády :-)

0 komentárov:

Zverejnenie komentára

Disqus Shortname

Comments system

 

ALI CAKE SWEET Template by Ipietoon Cute Blog Design